sub
Subota, 20. jul 2024.

novi logo ZP mali

Ženski prostor, ženska aktivistička organizacija koja za cilj ima osnaživanje žena iz marginalizovanih društvenih grupa, doprinos menjanju okruženja u kome živimo i stvaranje društva  socijalne pravde i pune ravnopravnosti, objavljuje poziv za učešće na petoj Feminističkoj letnjoj školi, koja će se održati od 23. do 28. jula 2013. na Divčibarama.

FLS2013sajtCilj letnje škole je razvijanje feminističke svesti i kritičkog mišljenja kod mladih žena i studentkinja kroz analizu i sagledavanje aktuelnih društvenih i političkih problema iz drugačijih uglova. Poseban osvrt ćemo i ove godine imati na položaj žena iz marginalizovanih društvenih grupa.

Teme koje ćemo obrađivati se odnose na društvenu konstrukciju roda, uticaj globalizacije i neoliberalnog kapitalizma na žene, feminističku perspektivu zaštite ženskog zdravlja, osnaživanje i povezivanje mladih žena i žensko samoorganizovanje, promociju antifašističkih vrednosti i ljudskih sloboda. Facilitatorke radionica i predavačice su  aktivistkinje ženskog pokreta u Srbiji, sa velikim iskustvom u prenosu znanja i radom sa ženama.

Ukoliko ste zainteresovane, molimo vas da ispunite prijavni obrazac i pošaljete ga elektronskim putem  na prijave(at)zenskiprostor.org ili na faks 018/ 52 24 85. 

Rok za prijavu je 21. jun 2013. godine.

Više informacija o letnjoj školi možete dobiti pozivom na broj 018/52 24 85, ili slanjem upita na mejl: prijave(at)zenskiprostor.org 

Vašu prijavu će razmotriti članice tima Ženskog prostora, nakon čega ce uslediti obaveštavanje kandidatkinja do 1. jula. Poštovaćemo geografsku rasprostranjenost i individualnu različitost polaznica. Troškovi putovanja i smeštaja na bazi punog pansiona, u hotelu Divčibare, biće pokriveni od strane organizatorki.

Održavanje Feminističke letnje škole podržala je Fondacija Rosa Luxemburg.

 

 

Posetite nas na ...

facebook-logo-square-mali  twitter-logo-square-mali

mapa baner

ziro racun2