sub
Četvrtak, 18. jul 2024.

novi logo ZP mali

Mesec jun poznat je kao MESEC PONOSA LGBT+ OSOBA svuda u svetu. Niš se do sada manjim aktivističkim akcijama pridruživao obeležavanju Međunarodnog dana ponosa LGBT osoba, 27. juna. Ove godine, prvi put u našem gradu, Udruženje građanki Ženski prostor, u okviru projekta Kolektiv ‒ Centar za unapređenje prava LGBT+ osoba organizuje NIŠKU NEDELJU PONOSA. Mnogobrojnim dešavanjima, koja će se odigrati u periodu od 27. juna do 2. jula 2017, želimo da promovišemo kulturu dijaloga i tolerancije, utičemo na smanjenjene diskriminacije i homofobije i povećamo vidljivost problema sa kojima se LGBT+ zajednica svakodnevno susreće.

Osim toga, ovim festivalom želimo da ukažemo na važnost povezivanja i umrežavanja LGBT+ zajednice, državnih institucija i ustanova i većinske populacije, kao i uloge civilnog društva u tom procesu. Želimo da otvorimo siguran prostor za sve i da na kreativan način promovišemo LGBT+ kulturu.

NIŠKA NEDELJA PONOSA organizovana je u saradnji sa brojnim organizacijama iz regiona koje se bave promocijom prava LGBT osoba, kao što su: Labris, Glic, Merlinka festival, Da se zna!, Gejten ‒ LGBTI, Sarajevski otvoreni centar; zatim u saradnji sa Lokalnom mrežom za prevenciju diskriminacije i podršku LGBT osobama u Nišu, a uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji.

Pozivamo Vas da nam se pridružite, da zajedno pokažemo da je Niš i naš grad - mesto slobode, bezbednosti i podrške za sve njegove građane i građanke!

nnp

 

Posetite nas na ...

facebook-logo-square-mali  twitter-logo-square-mali

mapa baner

ziro racun2