sub
Utorak, 25. jun 2024.

novi logo ZP mali

Uoči osmog marta, Međunarodnog dana žena, aktivistkinje Romske ženske mreže otvorile su četvrtu za redom kampanju Mesec romskog ženskog aktivizma događajem nazvanim Na kafi kod Romske ženske mreže

Kampanja je svečano otvorena 7. marta, u Beogradu u Galeriji Progres. Aktivistktinje Romske ženske mreže su i ovaj put skrenule pažnju na težak položaj Romkinja u Srbiji, ali su, u skladu sa nazivom čitave kampanje  Sve ono što sam ja, govorile i o svojim različitim identitetima i pokazale šta sve mogu biti. Desetak aktivisktinja Mreže na ovom događaju predstavilo je sebe, svoje karijere  i svoj aktivizam, i na taj način predstavilo i samu Mrežu.

Čitava ovogodišnja kampanja nosi naziv Sve ono što sam ja, jer aktivistkinje Romske ženske mreže nameravaju da tokom trajanja kampanje, od 8. marta do 8. aprila, kroz niz pojedinačnih akcija, koje će se odigrati na teritoriji čitave Srbije, predstave bogatstvo ličnosti Romkinja, i to da su one ne samo ponosne pripadnice romskog naroda, što je najčešće jedino što drugi vide kod njih, nego i uspešne radnice, stručnjakinje, studentkinje, domaćice, i još mnogo toga.
otvaranje3
Osim toga, događaj sedmog u Galeriji Progres bio je i prilika da se javno izloži petnaest najuspešnijih radova pristiglih na konkurs za idejno rešenje za plakata ovogodišnje kampanje Mesec romskog ženskog aktivizma.
 
Na otvaranju je bilo i aktivisktinja ženskog pokreta, kao i novinara/ki. Došlo je i nekoliko ljudi koje je sa ulice privukao plakat i naziv događaja.
 
Zahvaljujemo se svima koji su nam dali podršku. Pratite nas i dalje!
 
Delić atmosfere sa otvaranja možete uhvatiti ukoliko pogledate našu galeriju!

Posetite nas na ...

facebook-logo-square-mali  twitter-logo-square-mali

mapa baner

ziro racun2