sub
Ponedeljak, 05. jun 2023.

novi logo ZP mali

Na inicijativu Ženskog prostora aktivisti/kinje, saradnici/ce i volonteri/ke organizacija civilnog društva, članica Antifašističkog kolektiva grada Niša u petak, 17. maja, javnom akcijom obeležili su Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije (IDAHO). 

Akcija je održana na Trgu kralja Milana u prisustvu brojnih prolaznika. Tokom akcije građanima i građankama je deljen promotivni info materijal posvećen ovom danu. Pored toga stotinak helijumom punjenih balona duginih boja simbolično je pušteno u nebo.

17maj

Ovo je prvi put da je Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije obeležen javno u Nišu. Na ovaj dan Svetska zdravstvena organizacija 1991. godine je uklonila homoseksualnost iz svoje Međunarodne klasifikacije bolesti. IDAHO nas podseća i opominje da ljudska prava pripadaju svakome bez obzira na seksualnu orijentaciju. Akcija je izvedena uspešno i bez incidetana. Aktivistkinje i aktivisti Anitfašističkog kolektiva Niša, iz prespektive demokratskih promena i borbe za ljudska prava, sa pravom smatraju ovu akciju civilizacijskim pomakom i bitnim trenutkom za grad Niš.

Pojedine detalje sa ove akcije možete videti ukoliko posetite našu galeriju.

Posetite nas na ...

facebook-logo-square-mali  twitter-logo-square-mali

mapa baner

ziro racun2