sub
Petak, 29. mart 2024.

novi logo ZP mali

Festival ženskog aktivizma i umetnosti FemiNiš objavljuje poziv za dostavljanje predloga za idejno rešenje plakata za četvrti FemiNiš festival, koji će se održati u od 20. do 22. septembra 2013. godine. Festival ženskog aktivizma i umetnosti – FemiNiš prvi je i jedini ženski festival u Nišu. Nastao je pre četiri godine na inicijativu aktivistkinja nekoliko niških ženskih organizacija, a sa ciljem skretanja pažnje našim sugrađankama i sugrađanima na položaj koji žene u našem društvu imaju, ali i na rodnu teoriju, žensku umetnost, feminističko angažovanje.

Poziv za predlaganje vizuelnog rešenja FemiNiša 2013. upućen dizajnerkama, i onima koje to žele da budu, a koje svoj rad, makar i u pojedinačnim segmentima, vide i prepoznaju u idejama FemiNiša. Imajući u vidu da FemiNiš kao jedan od ciljeva ima i promociju ženske umetnosti nastale na ovim prostorima, posebno ohrabrujemo mlade dizajnerke iz regiona jugoistočne Srbije da učestvuju na ovom konkursu.

FLAJERstr1

Ciljna grupa

Ciljna grupa plakata su mediji i javnost Republike Srbije.

Smernice

Rešenje plakata neophodno je pripremiti u elektronskom obliku: PDF dokument (A2 – 420 × 594mm, 300 dpi, CMYK) i JPG dokument (A2 - 420 × 594mm, 300 dpi, RGB) snimljen na na cd-u ili dvd-u.
Organizacioni odbor FemiNiš festivala će odabrano rešenje doraditi po potrebi i pripremiti ga za štampu.

Upotreba

Najbolji rad će biti zvanični plakat Festivala ženskog aktivizma i umetnosti 2013. godine i predstavljaće okosnicu za izradu dodatnog materijala (flajera, bedževa, majica i sl.), kojim će se komplementirati ukupan materijal koji će predstavljati ovogodišnji festival. Autroka izabranog rada biće u obavezi da dostavi FemiNišu i otvorenu verziju rada rađenu u nekom od grafičkih/dizajnerskih programa. Postoji mogućnost da autorka izabranog rešenja bude dodatno angažovana u izradi ostalog pratećeg materijala u kampanji.

Nagrada

Autorka rada koji će predstavljati vizuelno rešenje plakata četvrtog FemiNiša biće nagrađena kompletom knjiga - izdanja ženskih grupa iz Srbije i regiona nastalih u periodu 2010-2013.

Način prijave

Na konkurs možete poslati najviše tri rada. Radovi se šalju pod šifrom, običnom poštom, potrebno ih je dostaviti u posebnoj koverti , na kojoj će biti napisana vaša odabrana šifra. U manjoj zatvorenoj koverti , na čijem će omotu će takođe stajati vaša šifra, ćete poslati rešenje šifre (ime i prezime autorke, adresa, kontakt telefon i imejl).

Adresa za slanje predloga: Ženski prostor Milorada Veljkovića Špaje 9, 18 000 Niš; sa naznakom „Za konkurs FemiNiš festivala“.

Konkursna komisija sastavljena od članica Organizacionog odbora FemiNiš festivala i saradnica za dizajn će pregledati sve pristigle radove i odabrati najprimenjiviji. Nakon odabira, komisija će otvoriti koverte sa šifrom.

Konkurs je otvoren do 25.08.2013.

Logoe organizatorki FemiNiš festivala Ženskog prostora i Centra za devojke možete preuzeti klikom na link sa imenom ogranizacije: 

Ženski prostor
Centar za devojke

Logo FemiNiš festivala možete preuzeti ovde.

Uslovi konkursa

Pristigli radovi se ne vraćaju. Pobednički rad ostaje vlasništvo FemiNiš festivala i može biti upotrebljen u bilo kom obliku. Sve upotrebljene slike (fotografije i ostali grafički materijal) moraju biti autorsko delo učesnica ili učesnice moraju imati prava na njihovu upotrebu. Sve prijave moraju biti originalne i moraju biti delo i vlasništvo učesnica. Ne smeju biti prethodno objavljivane, ili na drugi način javno distribuirane, i ne smeju kršiti prava trećih lica.

Ženski prostor i Centar za devojke ne snose odgovornost za dizajn učesnica, te organizacije nisu odgovorne za kršenje autorskih prava i neće biti uključene u eventualne sporove oko autorskih prava.

Učešćem na konkursu učesnica pristaje da trajno ustupi sva komercijalna i nekomercijalna prava, kao i vlasničke interese za umetničko delo na slobodnu upotrebu, na bilo koji način, Organizacionom odboru FemiNiš festivala.

Organizatorke FemiNiš festivala priznaće zasluge umetnici gde god je to prikladno i moguće u kontekstu upotrebe.

FemiNiš festival zadržava prava promene/dorade originalnog dizajna i dodavanja logoa jedne ili više povezanih organizacija. 

Iako će biti uložen svaki napor da se to ograniči, pravila i uslovi ovde navedeni podložni su promeni bez prethodne najave. Biće učinjen svaki napor da takve promene budu blagovremeno istaknute na sajtovima organizacija www.zenskiprostor.org i www.centarzadevojke.org.

Tekst konkursa u pdf formatu možete preuzeti ovde.

Idejna rešenja prethodnih FemiNiš festivala možete pogledati ovde.

Više o FemiNišu i programima prethodna tri festivala možete pročitati na sledećim stranicama:
http://www.zenskiprostor.org/vesti/97-feminis-2012-0d20-do-25-septembra
http://www.zenskiprostor.org/vesti/30-festival-zenskog-aktivizma-i-umetnosti-feminis-2011
http://www.zenskiprostor.org/vesti/9-feminis-prvi-feministicki-festival-zenskog-aktivizma-i-umetnosti-29-31oktobar-2010

Posetite nas na ...

facebook-logo-square-mali  twitter-logo-square-mali

mapa baner

ziro racun2