sub
Četvrtak, 28. mart 2024.

novi logo ZP mali

Rod-i-Levica-2Ženski prostor u okviru svog edukativnog programa Antifašističke studije u ponedeljak, 16. decembra,  u prostorijama Medija centra Niš, sa početkom u 17h, organizuje promociju drugog broja publikacije ROD I LEVICA. 

Publikacija je nastala kao podsećanje na teme, razgovore i debate koje su vođene tokom osam tribina u okviru ciklusa Rod i levica 2, koji su uz podršku Fondacije "Roza Luksemburg", tokom 2013. godine, realizovali Dom omladine Beograda i Ženski informaciono dokumentacioni trening centar (Ženski INDOK centar). Ovaj poduhvat je bio nastavak tribinskog programa realizovanog 2012. godine, takođe sa Domom omladine Beograda.

Tokom ove godine, kroz panele, obrađene su sledeće teme:  sindikalno udruživanje, ekonomsko osnaživanje, kultura i subkultura, kvir filozofija i aktivizam, rodna inkluzija u politikama mentalnog zdravlja, nove tehnologije i društvene mreže, majčinstvo, ekofeminizam.

Na promociji publikacije će govoriti:
 
1. Lidija Vasiljević, urednica publikacije (ŽINDOK)
2. Magda Janjić, urednica za društvene mreže NIN-a i blogerka
3. Tanja Marković, aktivistkinja
4. Aleksandra Žikić, aktivistkinja
 
***
 
Cilj projekta ROD I LEVICA je emancipacija kroz edukaciju i otvaranje prostora za kritičko mišljenje i preispitivanje opusa socijalnih pokreta sa posebnim osvrtom na feminizam na prostorima bivše Jugoslavije. Tema roda i levice zapostavljena je i obojena mnogim predrasudama i zato predstavlja izazov, izvor inspiracije i nadamo se zanimljiv podstrek za sve aktiviste/aktiviskinje, studente/studentkinje, istraživače/ istraživačice, kao i sve one kojima je bavljenje alternativnim politikama zadovoljstvo i oblast interesovanja. Svi su dobrodošli na naša predavanja koja su osmišljena tako da nakon teorijskog uvoda u specifičnu temu ostavljaju prostor za razgovor i debatu.
 
Ženski INDOK Trening Centar se bavi ostvarenjem ravnopravnosti žena u javnoj sferi, fokusirajući se pre svega na medije. Kritičkom analizom sadržaja, istraživanjima i edukacijom, ostvaruje komunikaciju između samih medija i njihovih korisnika/ca. Cilj im je da se na taj način smanje mizogini i stereotipni sadržaji. 
 
Tonski zapis sa ovog događaja možete preslušati ovde.
 

 

 

Posetite nas na ...

facebook-logo-square-mali  twitter-logo-square-mali

mapa baner

ziro racun2