sub
Ponedeljak, 29. maj 2023.

novi logo ZP mali

logo mrzaŽenski prostor, organizacija za osnaživanje žena iz društveno marginalizovanih grupa, objavljuje poziv za dostavljanje predloga za idejno rešenje plakata za petu nacionalnu kampanju “Mesec romskog ženskog aktivizma”, koja će se održati u periodu od 8. marta do 8. aprila 2014. godine. Ova kampanja se sprovodi u više od 25 gradova i opština širom Srbije i šalje poruku o radu, uspesima i promenama kroz zalaganja Romkinja aktivistkinja okupljenih u Romskoj ženskoj Mreži (RŽM) Srbije.

Poziv za predlaganje vizuelnog rešenja kampanje 2014. je upućen dizajnerkama i onima koje to žele da budu. Posebno se ohrabruju članice i saradnice Romske ženske mreže za učešće na konkursu.

Tema

Vodeća tema ovogodišnje kampanje je Aktivno učešće Romkinja u javnom političkom životu. Tema može uključiti sve vizuelne elemente koji upućuju na osnaživanje, prihvatanje i uključivanje Romkinja u javni politički život, kao i uticaj tog uključivanja na borbu protiv fašizma i diskriminacije, rasizma, seksizma i nasilja nad ženama.

Ciljna grupa

Ciljna grupa plakata su mediji i javnost Republike Srbije.

Smernice

Prilikom izrade plakata nema ograničenja u pogledu odabira grafičke tehnike.

Da bi ovaj konkurs bio ravnopravno dostupan svima, predlog rešenja može biti dostavljen u dva oblika:

 1. Rešenja na papiru: crteži, slike, kolaži sa fotografijama formata A2 (42 cm × 59,4 cm) ili B3 (36,4 cm × 51,5 cm);
 2. Rešenje u elektronskom obliku: PDF dokument (A2 ili B3, 300 dpi, CMYK) i JPG dokument (A2 ili B3, 300 dpi, RGB) snimljenom na na cd-u ili dvd-u.

Tim Ženskog prostora će odabrano rešenje doraditi po potrebi i pripremiti ga za štampu.

Upotreba

Najbolji rad će biti zvanični plakat kampanje “Mesec romskog ženskog aktivizma” 2014. godine i predstavljaće okosnicu za izradu dodatnog materijala (flajeri, bedževi, majice i sl.), koja će komplementirati ukupan materijal kampanje. Postoji mogućnost da autorka izabranog rešenja bude dodatno angažovana u izradi ostalog pratećeg materijala u kampanji.

Nagrade

Obezbeđene su novčane nagrade za najbolje radove na konkursu.

 • Prvo mesto - 20.000 din.
 • Drugo mesto - 10.000 din. 
 • Treće mesto - Komplet knjiga iz biblioteke Ženskog prostora (Izdanja ženskih grupa iz Srbije i regiona u periodu 2000-2013).

Način prijave

Na konkurs možete poslati najviše tri rada. Radovi se šalju pod šifrom, običnom poštom, potrebno ih je dostaviti u posebnoj koverti , na kojoj će biti napisana vaša odabrana šifra. U manjoj zatvorenoj koverti , na čijem  omotu će takođe stajati vaša šifra, poslaćete rešenje šifre (ime i prezime autorke, adresa, kontakt telefon i imejl).

Adresa za slanje predloga je: Ženski prostor, Milorada Veljkovića Špaje 9, 18000 Niš; Sa naznakom „Za konkurs Mesec romskog ženskog aktivizma“.

Konkursna komisija sastavljena od radnog tima Ženskog prostora i saradnica za dizajn će pregledati sve pristigle radove i odabrati najprimenjivije. Nakon odabira, komisija će otvoriti koverte sa šifrom.

Konkurs je otvoren do 31.01.2014. 

Logo Ženskog prostora možete preuzeti ovde.

Logo kampanje Mesec romskog ženskog aktivizma možete preuzeti ovde.

Pristigli radovi se ne vraćaju.

 

Pobednički radovi ostaju vlasništvo Ženskog prostora i mogu biti upotrebljeni u bilo kom obliku.

Sve upotrebljene slike (fotografije i ostali grafički materijal) moraju biti autorsko delo učesnica ili učesnice moraju imati prava na njihovu upotrebu.

Sve prijave moraju biti originalne i moraju biti delo i vlasništvo učesnica. Ne smeju biti prethodno objavljivane, ili na drugi način javno distribuirane, i ne smeju kršiti prava trećih lica.

Ženski prostor ne snosi odgovornost za dizajn učesnica, te organizacija nije odgovorna za kršenje autorskih prava i neće biti uključena u eventualne sporove oko autorskih prava.

Učešćem na konkursu učesnica pristaje da trajno ustupii sva komercijalna i nekomercijalna prava i vlasničke interese za umetničko delo na slobodnu upotrebu, na bilo koji način, Ženskom prostoru.

Ženski prostor će priznati zasluge umetnici gde god je to prikladno i moguće u kontekstu upotrebe.

Ženski prostor zadržava prava:

 • Promene/dorade originalnog dizajna.
 • Dodavanja logoa jedne ili više povezanih organizacija.
 • Iako će biti uložen svaki napor da se to ograniči, pravila i uslovi ovde navedeni podložni su promeni bez prethodne najave. Biće učinjen svaki napor da takve promene budu blagovremeno istaknute na sajtu organizacije. Zbog toga vas podstičemo da redovno posećujete našu web stranicu.

Tekst konkursa u pdf formatu možete preuzeti ovde.

Idejna rešenja prethodnih kampanja "Mesec romskog ženskog aktivizma" možete pogledati ovde.

 •  

  Posetite nas na ...

  facebook-logo-square-mali  twitter-logo-square-mali

  mapa baner

  ziro racun2