sub
Ponedeljak, 04. mart 2024.

novi logo ZP mali

Aktivistkinje sa juga Srbije još jednom su se sakupile u cilju osnaživanja za vođenje radionica o pravu na ostvarivanje zdravstvene zaštite i unapređivanje opšteg zdravlja Romkinja. Ovaj skup odigrao se u Ženskom prostoru 15. februara 2014. godine.

Govorile smo o važnosti ženskih radionica, o veštinama njihovog vođenja i radu sa grupama, o načinima na koje se učesnice osnažuju. Kroz praktične primere prošle smo kroz značajne teme o kojima će učesnice instruktaže dalje da razgovaraju sa Romkinjama u svojim zajednicama. Aktivistkinje su se rado odazvale na instruktažu i, iako su se neke od njih po prvi put srele sa ženskim radionicama, istakle su važnost direkntog rada sa ženama.

Ovim projektom je obuhvaćeno 10 gradova južne Srbije  Bujanovac, Preševo, Vranje, Leskovac, Vlasotince, Lebane, Surdulica, Medveđa, Prokuplje i Kuršumlija. Deo aktivnosti obuhvata izvođenje ukupno 50 radionica sa minimalno 750 učesnica, na temu ženskih ljudskih prava, prava žena u porodici, o ženskim ljudskim pravima na zdravlje, sistemu zdravstvene zaštite i jednakost Romkinja u zdravstvenom sistemu.

Projekat je podržan od strane Fondacije za otvoreno društvo (Roma Health Program Open Society Institute) i Rekonstrukcije Ženskog fonda.

Posetite nas na ...

facebook-logo-square-mali  twitter-logo-square-mali

mapa baner

ziro racun2