sub
Četvrtak, 28. mart 2024.

novi logo ZP mali

 

Aktivistkinje Romske ženske mreže, koju čini 25 romskih ženskih organizacija sa teritorije čitave Srbije, ovogodišnju kampanju započele su 8. marta u Beogradu tako što su se već tradicionalno pridružile Osmomartovskom maršu Žena u crnom. Kroz sestrinsku podršku skupu, a u znaku predstojećih parlamentarnih izbora, Romkinje Srbije poslale su sa ovog skupa javnosti i političarima upitnu poruku "Ko zastupa naše interese?!"

8mart2014

Ova poruka, upućena pre svega političarima i donosiocima odluka, odnosi se na potpuno odsustvo tema vezanih za rešavanje problema Romkinja iz programa svih političkih partija uključenih u predizbornu trku. 

Kampanja Mesec romskog ženskog aktivizma je zajednička aktivnost Romske ženske mreže, koja odvija između dva, nama jako važna, datuma - 8.marta, Međunarodnog dana žena i 8. aprila, Međunarodnog dan Romkinja i Roma. Ovogodišnjom kampanjom, koja će se odvijati pod sloganom "ZA aktivno učešće Romkinja u javnom i političkom životu", pokušaćemo da motivišemo i pozovemo pripadnice naše zajednice da iskoriste svoja prava i uključe se u društvene, javne i političke, tokove koji mogu imati uticaja na poboljšanje njihovih uslova života, ali ćemo istovremeno skrenuti pažnju široj javnosti na to u kojoj su meri društvene i državne institucije, kao i kreatori svakodnevne politike, zatvoreni i nezainteresovani za pitanja i probleme Romkinja, te im samim tim i ostvarivanje prava na učešće u javnom i političkom životu krnje i uskraćuju.

Fotografije sa ovog skupa možete pogledati u ovde.

Mapu akcija planiranih i realizovanih u toku kampanje Mesec romskog ženskog aktivizma 2014. možete pogledati ovde.

 

Posetite nas na ...

facebook-logo-square-mali  twitter-logo-square-mali

mapa baner

ziro racun2