sub
Ponedeljak, 27. maj 2024.

novi logo ZP mali

pozivFLS2014Ženski prostor, feministička aktivistička organizacija, objavljuje poziv za učešće na šestoj Feminističkoj letnjoj školi, koja će se održati od 22. do 27. jula 2014. na Borskom jezeru.

Cilj letnje škole je razvijanje feminističke svesti i kritičkog mišljenja kod mladih žena i studentkinja kroz analizu i sagledavanje aktuelnih društvenih i političkih problema iz drugačijih uglova. Poseban osvrt ćemo i ove godine imati na položaj žena iz marginalizovanih društvenih grupa.

Teme koje ćemo obrađivati se odnose na društvenu konstrukciju roda, uticaj globalizacije i neoliberalnog kapitalizma na žene, feminističku perspektivu zaštite ženskog zdravlja, osnaživanje i povezivanje mladih žena i žensko samoorganizovanje, promociju nenasilja, antifašističkih vrednosti i slobode. Facilitatorke radionica i predavačice su aktivistkinje ženskog pokreta u Srbiji, sa velikim iskustvom u prenosu znanja i radom sa ženama.

Za razliku od prethodnih godina, a sa ciljem osnaživanja i povezivanja mladih feministkinja sa prostora ex-YU, ovogodišnja Feministička letnja škola ima regionalni karakter, te će organizatorke pokriti troškove putovanja i smeštaja  na bazi punog pansiona svih učesnica. Predavanja i razgovori odvijaće se na BHS jezicima.

U skladu sa politikom organizacije da borba za oslobođenje mora biti opšta, sva hrana, za koju će troškove snositi organizatorke, biće veganska.

Ukoliko ste zainteresovane za učešće na ovogodišnjoj Feminističkoj letnjoj školi, molimo vas da ispunite prijavni obrazac i pošaljete ga elektronskim putem na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na faks 018/522-485. 

Rok za prijavu je 23. jun 2014. godine.

Više informacija o letnjoj školi možete dobiti pozivom na broj 018/522-485, ili slanjem upita na mejl: prijave(at)zenskiprostor.org.

Vašu prijavu će razmotriti članice Ženskog prostora, nakon čega će uslediti obaveštavanje kandidatkinja do 1. jula. Poštovaćemo geografsku rasprostranjenost i individualnu različitost polaznica.

Ženski prostor za cilljeve ima razvijanje ženskog i manjinskog aktivizma, osnaživanje žena iz marginalizovanih društvenih grupa, doprinos menjanju okruženja u kome živimo i stvaranje društva socijalne pravde i pune ravnopravnosti- Organizacija deluje na teritoriji Republike Srbije, a sedište organizacije je u Nišu. Više o nama možete saznati na www.zenskiprostor.org.

Održavanje Feminističke letnje škole podržala je fondacija Rosa Luxemburg.

Poziv za učešće u PDF-u možete preuzeti ovde.

Prijavni obrazac za učešće možete preuzeti ovde.

 

Posetite nas na ...

facebook-logo-square-mali  twitter-logo-square-mali

mapa baner

ziro racun2