sub
Četvrtak, 28. mart 2024.

novi logo ZP mali

Žene u crnom i Ženski prostor su u subotu, 7. juna, u terminu od 13 do 14h na Trgu kralja Milana u Nišu održale mirovnu akciju „Hrana, NE oružje!“ Akcija je organizovana povodom obeležavanja 15-godišnjice napada na Niš kasetnim bombama, ali i povodom nedavnih poplava koje su mnoge građane i građanke ostavila bez domova, a čak i dovela do gubitka života, a koje je naša država dočekala nespremna.

7jun-1

Ova akcija deo je i Globalne akcije protiv militarizma koju organizuje Međunarodna mreža akcije protiv malokalibarskog oružja i lakog naoružanja (IANSA).

Neke od poruka koje smo poslale javnosti ovom prilikom su: Za kritiku je uvek vreme, Drugačiji svet je moguć, Narod bolji od elite, Stop kasetnoj municiji, Lekciju o solidarnosti dobili smo od azilanata, Ne hranite nas strahom, Solidarnost je naša snaga...

Akciji su se pridružile i aktivistkinje niških ženskih organizacija, Romsko ženske mreže Srbije i aktivistkinje Mreže Žene protiv nasilja. Tokom akcije stajanja na trgu učesnice/i su držale/i transparente sa mirovnim porukama i podelile hranu građanima Niša. Akcija je okupila oko 150 predstavnica ženskih organizacija iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Makedonije i sa Kosova.

Deo fotografija nastalih na akciji možete videti ovde.

 

Posetite nas na ...

facebook-logo-square-mali  twitter-logo-square-mali

mapa baner

ziro racun2