sub
Četvrtak, 18. jul 2024.

novi logo ZP mali

logoŽenski prostor, feministička aktivistička organizacija, objavljuje poziv za učešće na sedmoj Feminističkoj letnjoj školi, koja će se održati od 21. do 25. jula 2015. na Borskom jezeru.

Cilj škole je razvijanje feminističke svesti i kritičkog mišljenja kod mladih žena i studentkinja kroz analizu i sagledavanje aktuelnih društvenih i političkih problema iz drugačijih uglova. I ove godine će se posebna pažnja obratiti na položaj žena iz marginalizovanih društvenih grupa.

Teme koje ćemo obrađivati se odnose na društvenu konstrukciju roda, uticaj globalizacije i neoliberalnog kapitalizma na žene, osnaživanje i povezivanje mladih žena i žensko samoorganizovanje, promociju nenasilja, antifašističkih vrednosti i slobode. Facilitatorke radionica i predavačice su aktivistkinje ženskog pokreta u Srbiji, sa velikim iskustvom u prenosu znanja i radom sa ženama.

U skladu sa politikom organizacije da borba za oslobođenje mora biti opšta, sva hrana, za koju će troškove snositi organizatorke, biće veganska.

Ukoliko ste zainteresovane za učešće na ovogodišnjoj Feminističkoj letnjoj školi, molimo vas da ispunite prijavni obrazac i pošaljete ga elektronskim putem na prijave(at)zenskiprostor.org ili na faks 018/522-485.

Rok za prijavu je 21. jun 2015. godine.

Više informacija o letnjoj školi možete dobiti pozivom na broj 018/522-485, ili slanjem upita na mejl: prijave(at)zenskiprostor.org.

Polaznice prošlogodišnjih FLŠ-a se mogu prijaviti za učešće na FLŠ 2015. u svojstvu volonterki najkasnije do 15.6.2015. Ove godine smo uspele da obezbedimo dva volonterska mesta.

Vašu prijavu će razmotriti članice Ženskog prostora i volonterke, nakon čega će uslediti obaveštavanje kandidatkinja do 3. jula. Poštovaćemo geografsku rasprostranjenost i individualnu različitost polaznica.

Troškovi puta, smeštaja i ishrane za vreme trajanja FLŠ 2015. su pokriveni od strane organizatorki. Bićemo u mogućnosti da pokrijemo troškove puta samo u okviru Republike Srbije.

Ovogišnju FLŠ je finansijski podržala fondacija Rosa Luxemburg Stiftung iz Beograda.

Poziv za učešće u PDF-u možete preuzeti ovde.

Prijavni obrazac za učešće možete preuzeti ovde.

 

 

 

Posetite nas na ...

facebook-logo-square-mali  twitter-logo-square-mali

mapa baner

ziro racun2