sub
Četvrtak, 28. mart 2024.

novi logo ZP mali

Ženski prostor, u saradnji sa partnerskom organizacijom Ternipe, u okviru projekta Zajedno možemo raspisuje:

 KONKURS

za podršku projektima romsko ženskih organizacija u Južnoj Srbiji (Bujanovac, Vranje, Leskovac, Lebane, Prokuplje, Bela Palanka, Aleksinac, Vlasotince, Dimitrovgrad, Babusnica, Pirot i Niš)

Poziv za male projekte je otvoren za romske ženske organizacije koje su osnovane nakon 2012. godine i sa sedištem na teritoriji južne Srbije. Projektne aktivnosti treba da odgovore na specifične lokalne potrebe u nekoj od oblasti: podrška Romkinjama, borba protiv diskriminacije prema Romkinjama, kao i razvijanje saradnje romskih ženskih organizacija sa lokalnom upravom i/ili lokalnim institucijama.

Vaše predloge projekata, na srpskom jeziku možete dostaviti do 25.1.2016, a o rezultatima konkursa ćete biti obaveštene do 11.2.2016. Potpisivanje ugovora biće obavljeno nakon objavljivanja rezultata. Projektne aktivnosti se moraju završiti do 15.4.2016. Finansijski i narativni izveštaji o sprovedenom projektu moraju biti dostavljeni do 30.4.2016.

Za prijavu na konkurs, uz popunjen Zahtev, potrebno je popuniti: Prijavni obrazac i Obrazac budžeta. Pre popunjavanja ovih dokumenata pažljivo pročitajte detaljne Smernice.

Prijave (popunjeni prijavni obrazac i obrazac budžeta), zajedno sa pratećom neophodnom konkursnom dokumentacijom, treba poslati u zatvorenoj koverti na adresu: Ženski prostor, Milorada Veljkovića Špaje br. 8, 18000 Niš, sa naznakom „Zajedno možemo, budžetska linija BGUE-B2012-22.020701-C8-ELARG DELSRB, oznaka: EuropeAid/134254/L/ACT/RS”. U slučaju nedoumica, dodatne informacije možete dobiti slanjem pitanja na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. g, najkasnije do 10.1.2016.

Projekat je podžan od strane Delegacije Evropske Unije, u okviru koga su obezbeđena sredstva za podršku malim projektima u ukupnom iznosu od 861.115,50 dinara, pri čemu je maksimalni iznos koji se može dodeliti za pojedinačne projekte 86.111,55 dinara. Budžet projekta mora da bude usklađen sa projektnim aktivnostima.

Ženski prostor je ženska aktivistička organizacija koja za cilj ima osnaživanje žena iz marginalizovanih društvenih grupa i davanje doprinosa menjanju okruženja u kome živimo. Želimo društvo socijalne pravde i pune ravnopravnosti. Glavne aktivosti organizacije su usmerene na podršku ženskom i manjinskom aktivizmu, promovisanju feminističkih i antifašističkih vrednosti, uticaju na javno mnjenje i borbu protiv predrasuda i stereotipa. Takođe, Ženski prostor intezivno radi i na iniciranju sistemskih rešenja za probleme sa kojima se marginalizovane grupe, a posebno Romkinje, suočavaju, kao što su zagovaranje za donošenje akcionih planova za unapređivanje položaja Romkinja u gradovima i opštinama u Srbiji, ukidanje prepreka boljem pristupu zdravstvenoj zaštiti, itd. Više o Ženskom prostoru možete pronaći na http://zenskiprostor.org/.

Udruženje građana Ternipe je nevladina organizacija koja ima za cilj podizanje svesti, jačanje kapaciteta i integraciju Roma i Romkinja. Rad udruženja se odvija kroz aktivnosti u oblasti obrazovanja namenjene mladima, kao i Romkinjama kroz direktan rad i kroz zagovaranje i kreiranje javnih politika, na lokalnom i nacionalnom nivou. Poseban akcenat je stavljen na ekonomsko osnaživanje Romkinja.

Ovde možete preuzeti konkursnu dokumentaciju:

Smernice za podnošenje predloga projekata

Obrazac za narativni predlog projekta

Obrazac za budžet projekta

Zahtev za finansiranje

 

 EUUN0001

Posetite nas na ...

facebook-logo-square-mali  twitter-logo-square-mali

mapa baner

ziro racun2