sub
Četvrtak, 18. jul 2024.

novi logo ZP mali


Ženski prostor i ogranak Asocijacije DUGA u Nišu pokrenuli su inicijativu KOLEKTIV, kreativan i bezbedan prostor za pripadnice/ke LGBTIQ zajednice iz Niša, južne i istočne Srbije, u kome razgovaramo, kuvamo, sprovodimo sportske i kreativne aktivnosti itd. Osim toga, pokrenuli smo i čitaonicu, mesto gde sakupljamo, čitamo i debatujemo o knjigama sa LGBTIQ tematikom.

Nakon više meseci manjih bezbudžetnih aktivnosti, zahvaljujući finansijskoj podršci Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji, od 1. avgusta 2016. u Nišu počinjemo i sa organizacijom edukacija, kulturno-rekreativnog programa i psiho-socijalne podrške za pripadnice/ke LGBTIQ zajednice. Projekat traje narednih godinu dana, a u okviru njega ćemo održati i mali festival otvoren za javnost.

Pripadnice/ci LGBTIQ zajednice će imati priliku da uče i osnažuju sebe i ljude oko sebe. Ove aktivnosti otvorene su ne samo za LGBTIQ osobe već i za sve koje/ji žele da učestvuju u ovim događajima i podrže LGBTIQ zajednicu. Svim učesnicama/cima koji nisu iz Niša, koji bi da prisustvuju određenim aktivnostima, biće pokriveni putni troškovi.

Uskoro ćemo izaći sa detaljnim planom aktivnosti, a vas pozivamo da nas pratite i da nam se priključite.

kolektiv 1

 

Posetite nas na ...

facebook-logo-square-mali  twitter-logo-square-mali

mapa baner

ziro racun2