sub
Ponedeljak, 05. jun 2023.

novi logo ZP mali

Ekstremna desnica danas obuhvata pokrete i pojedince koje su u svom konzervativizmu i nacionalizmu preterali, čak i za ukus "redovne" desnice kakvu viđamo u svim parlamentarnim demokratijama našeg doba. Po mejnstrim teorijama politike, ekstremna desnica proizvodi i postojanje ekstremne levice. Da li je i savremeni otpor ekstremnoj desnici kod nas takođe u domenu političkog ekstremizma? Koje su posledice ovakvog tumačenja postojanja i nicanja novih antifašističkih grupa na teritoriji bivše SFRJ? Da li stav po kojem je antifašističko organizovanje i delovanje ekstremizam dovodi do kriminalizacije otpora fašizmu i umanjivanju opasnosti od desnog ektremizma po celo društvo?

Ko istinski pripada savremenom antifašističkom pokretu? Da li nevladine organizacije i udruženja građana i građanki koja se bore za ljudska prava nužno pripadaju i antifašističkom pokretu? Koja su sporenja unutar samog pokreta?

O ovim pitanjima u okviru Antifašističkih studija razgovaramo 30. juna sa sociologom i Antifa aktivistom Dariom Milenkovićem.

antifasizam

Posetite nas na ...

facebook-logo-square-mali  twitter-logo-square-mali

mapa baner

ziro racun2