sub
Četvrtak, 18. jul 2024.

novi logo ZP mali

 

tabla-park thTokom Niške nedelje ponosa, 28. juna, predstavnici sedam Lokalnih mreža za prevenciju diskriminacije i i podršku LGBT osobama u Srbiji u sklopu zajedničke konferencije „Umreženi za poboljšanje položaja LGBT osoba u Srbiji“ nastavili su sa sadnjom sadnica u Parku tolerancije u Tvrđavi.

Opširnije...

nnpover thU nedelju, 2. jula, uspešno je okončana prva Niška nedelja ponosa. Mnogobrojnim dešavanjima, u periodu od 27. juna do 2. jula 2017, uspele/li smo da otvorimo javni prostor za promociju kulture dijaloga i tolerancije, i nadamo se na taj način utičemo na smanjenjene diskriminacije i homofobije u lokalnoj zajednici.

Opširnije...

albanke thJuče, 22. juna 2017, trebalo je da se održi projekcija filma „Albanke su naše sestre” u okviru projekta Nezavisnog društva novinara Vojvodine, BIRN Kosova i organizacije ForumZFDm pod nazivom „Stvarni ljudi – stvarna rešenja“. Projekat je namenjen normalizaciji odnosa sa aspekta običnih građana i građanki i problema sa kojima se oni i mi susrećemo u svojim životima.

Opširnije...

nnp thMesec jun poznat je kao MESEC PONOSA LGBT+ OSOBA svuda u svetu. Niš se do sada manjim aktivističkim akcijama pridruživao obeležavanju Međunarodnog dana ponosa LGBT osoba, 27. juna. Ove godine, prvi put u našem gradu, Udruženje građanki Ženski prostor, u okviru projekta Kolektiv ‒ Centar za unapređenje prava LGBT+ osoba organizuje NIŠKU NEDELJU PONOSA.

Opširnije...

kruševacI ove godine, osmi put po redu, organizovana je kampanja Mesec romskog ženskog aktvizma. Kampanja je započela Osmomartovskim ženskim maršem, a u nekoliko gradova su organizovane i pojedinačne akcije.

Opširnije...

memo labris thU Gradskoj kući u Nišu 23. februara potpisan je memorandum o saradnji između organizacije LABRIS, Inicijative Kolektiv, grada Niša, Policijske uprave, Centra za socijalni rad, Doma zdravlja, Instituta za javno zdravlje, Nacionalne službe za zapošljavanje i svih relevantnih institucija. Ovo je važan korak u sprečavanju diskriminacije i nasilja nad LGBT populacijom, rečeno je na sastanku.

Opširnije...

INDTK thInicijativa KOLEKTIV – Centar za unapređenje prava LGBT+ osoba, u saradnji sa EU info kutkom iz Niša, 22. februara od 18h u prostorijama EU info kutka (Voždova 5) ogranizovala je nišku promociju zbirke kratkih priča „Imam nešto da ti kažem“. Zbirku su priredili online magazin za promociju čitanja Bookvar i gej magazin Optimist...

Opširnije...

Strana 1 od 6

Godišnji izveštaji

  • Godišnji izveštaj 2014
  • Godišnji izveštaj 2013
  • Godišnji izveštaj 2012
  • Godišnji izveštaj 2011

mrzagif

O nama

Ženski prostor je ženska aktivistička organizacija koja za cilj ima osnaživanje žena iz marginalizovanih društvenih grupa i davanje doprinosa menjanju okruženja u kome živimo. Želimo društvo socijalne pravde i pune ravnopravnosti.

Opširnije...

Foto galerije

photo-video-stack-of-photos-icon

Video galerija

unnamed